В телевизионните игри – само по празници!

Изглежда ни будалкат, но ние сме свикнали и приемаме манипулациите с отворено сърце. Може би защото нищо не губим, ако не сме преки участници в някаква далавера, в която  други печелят. Но винаги имаме едно наум – като почнем от числата на тотото и стигнем до изборните резултати. Това обаче не ни прави  по-щастливи.

Аз например винаги реагирам, когато отсреща ми кажат, че има нещо наредено. Твърдя обратното , защото вярвам, че хората не са чак такива будали и все по-трудно се лъжат. Наивно  уважавам феърплея не само в спорта. Надявам се, че и числата от тотото се теглят  почтено. Надявам се, че всичко е толкова истинско, колкото го виждаме.

Понякога се заглеждам в  Националната лотария  в събота вечер.   Снощи една женица спечели 100 000 лева – това беше  джакпотът за вечерта.  После се разплака заедно с роднините, които бяха с нея. Тя си плака и през цялото време заради вълнението и възможността да спечели куп пари. Нищо особено – жената натискаше бутона и винаги познаваше, че числото ще е по-голямо или по-малко от предходното.  Такава е тази игра – познаваш и прибираш джакпота. Жената го направи и беше героят на вечерта.

Само че защо това се случи на 7 март.   Нямаше как да е на  8 март, тъй като  играта се излъчва само в събота.  Но все пак е  вечерта срещу празника и една хубава печалба  би настървила още хора да се пробват.

И какво като джакпотът е паднал  в навечерието на 8 март. Нищо необичайно. Сигурно е така, но предишният джакпот падна около Коледа . Може би случайно. Винаги така си мислим до следващия празник.

Разбира се, че се съмнявам. Така и в други телевизионни игри – по празниците валят пари. А правилата са същите  и нищо не предполага на празник да имаме повече късмет. И жената   плака от щастие – голям късмет я споходи. Наистина голям късмет – тя просто се случи на точното място в точното време. Следващият джакпот се очаква за  Великден. Късмет е да се озовеш в студиото по това време.

2 коментара

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *